Дівчата, хто захоплюється випічкою, підкажіть де взяти хороші спеції для пряників та кексів? Потрібен кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон. В звичайних магазинах все якесь застаріле, без запаху практично.
Для випічки дійсно важлива якість спецій, бо від них залежить весь аромат. Я завжди намагаюся брати цілі палички кориці і сама перемелюю перед використанням - так набагато ароматніше. З імбиром теж саме - краще свіжий корінь, але якщо сушений, то він має бути якісним. Мускатний горіх теж краще купувати цілим і терти на дрібній тертці безпосередньо в тісто.
Для випічки дійсно важлива якість спецій, бо від них залежить весь аромат. Я завжди намагаюся брати цілі палички кориці і сама перемелюю перед використанням - так набагато ароматніше. З імбиром теж саме - краще свіжий корінь, але якщо сушений, то він має бути якісним. Мускатний горіх теж краще купувати цілим і терти на дрібній тертці безпосередньо в тісто.
Согласен насчет интенсивности. Я первый раз добавил кардамон в творожную запеканку - переборщил, получилось очень специфично. Потом научился дозировать правильно, теперь добавляю понемножку, буквально щепотку на форму. Результат отличный, аромат невероятный, все спрашивают что за секретный ингредиент. Использую молотый кардамон, он удобнее для выпечки. Главное чтобы свежий был, тогда аромат яркий. Еще классно его в кофе добавлять, по-восточному получается. Покупаю специи здесь https://spices.in.ua/, кардамон там отличный, свежего помола. Пробовал еще смесь для глинтвейна оттуда брать, тоже понравилась - там кардамон в составе есть вместе с другими пряностями.